Har du lyst til at dele oplevelser med mennesker med demens og deres pårørende?

Så kontakt frivilligkoordinator Maria Bergmann Nielsen for at høre mere!

Tlf.: 42 23 21 10
Mail: mariabn@alzheimer.dk

I Demensfællesskabet Østjylland er der altid plads til nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel for mennesker med demens og deres pårørende. De frivillige kræfter er ofte dem, der sikrer, at vores aktiviteter kan gennemføres. Som frivillig bidrager du til at skabe gode oplevelser for mennesker, der har demens tæt inde på livet. Du vælger selv hvilken form for aktivitet, du vil være frivillig inden for – det kunne eksempelvis være under madgrupper, korsang, vandreture, udflugter eller motion. 

Nedenfor kan du læse mere om de aktiviteter du kan deltage i som frivillige og du kan møde to af vores skønne frivillige.

Hvad kan jeg hjælpe med som frivillig?

Vi har mange faste aktiviteter året rundt, som helt eller delvis varetages af frivillige. Som frivillig er du en del af et stærkt fællesskab og du bidrager med en værdi til vores deltagere, som ikke kan købes for penge. Du medvirker til, at mennesker med demens inde på livet stadig kan deltage i det gode hverdagsliv med sjove og hyggelige oplevelser – også selvom det kan knibe med hukommelsen. Du kan deltage i en eller flere aktiviteter om måneden. 

Hvad skal jeg lave?

Som frivillig er du som udgangspunkt altid på vagt med en frivillig-kollega. Sammen har I ansvaret for aktiviteten med støtte og hjælp fra medarbejderne i Demensfællesskabet Østjylland. Opgaverne har dels et praktisk element med fx klargøring af kaffe samt et socialt element, hvor du som frivillig er med til at skabe en god stemning. Nedenfor kan du læse mere om vores aktiviteter og finde ud af, hvad frivilligopgaven går ud på.

      Biograftur

Afholdes anden tirsdag i hver måned om eftermiddag

På en biograftur starter du med at møde vores deltagere – ved biografen eller i Kannikegade 18, hvorfra I følges til biografen. Forinden har du fået tilsendt billetter fra en medarbejder i Demensfællesskabet. Det er din opgave at vise billetter og hjælpe med evt. køb i kiosk og fremvisning af Corona pas. Efter filmen kan aktiviteten sluttes af med en snak om filmen og kommende aktiviteter

  • Administration: udfylde skema over deltagere, tage imod betaling for billetter
 

      Spillecafé

Afholdes tredje onsdag i hver måned kl. 15:00-17:00

Spillecafeen afholdes i vores lokaler i Kannikegade 18. Her skal der gøres klar inden deltagerne kommer. Som frivillig skal du lave kaffe og finde spil frem. Tag i mod gæsterne og sæt forskellige spil i gang. Aktiviteten afsluttes med en snak om dagens spil og kommende aktiviteter. Herefter ryddes der op.

  • Administration: udfylde skema over deltagere, tage i mod betaling for kaffe
 

      Skovture i Risskov

Afholdes sidste tirsdag i hver måned kl. 11:00-13:00

På skovturen i Risskov skal der medbringes kaffe, sandwich og udendørsspil. Deltagerne møder op ved samlingspunktet i Risskov og I følges sammen til bålhytten i skoven. Aktiviteten byder på en kort gåtur, frokost og gode snakke og måske et spil. Aktiviteten afsluttes med en snak om dagen og kommende aktiviteter.

  • Administration: udfylde skema over deltagere
  • Praktisk: brygge kaffe, hente sandwich, transportere mad, drikke og spil
 

      Fredagsbar

Afholdes sidste fredag i hver måned kl. 15:30-17:00
En tur på pub er en god afslutning på ugen. Du mødes med deltagerne i Kannikegade og følges sammen til en pub i samme gade. På pubben støtter du ved behov og følger deltagernes ønsker; raflebægre, hyggesnak, dart eller noget fjerde. Aktiviteten afsluttes med en snak om dagen og kommende aktiviteter.
 
  • Administration: udfylde skema over deltagere
Vi har mange andre aktiviteter, som du også kan deltage i. For vores deltageres skyld ønsker vi, at man som frivillig er fast på en eller flere aktiviteter. Det gør, at deltagerne hurtigere kan få en relation til de frivillige i aktiviteten og det skaber tryghed og glæd3

Mød Lene og Mette

Lene

“Det giver rigtig meget mening for mig at være frivillig – jeg får SÅ meget tilbage fra deltagerne. Jeg går lidt til hånde, hvor jeg synes, det giver mening, og hvor jeg føler, at det er en hjælp”.

Mette

“Der er noget helt særligt ved at være frivillig i Demensfællesskabet Østjylland. I fredagscaféen samles vi om mange forskellige aktiviteter . Jeg hygger mig rigtig meget med de skønne deltagere og går altid glad derfra”.

 

Vil du være med?

Vil du være med?

Demensfællesskabet Østjylland og Alzheimerforeningen Østjyllands skønne frivillige sammen til Frivilligdagen den 9. maj 2019.