Har du lyst til at dele oplevelser med mennesker med demens og deres pårørende?
- så er du måske vores nye frivillig...

STATUS: Lige pt. mangler vi ikke frivillige. Du er velkommen til at blive skrevet op på venteliste. Klik på linket til højre.

Du kan være frivillig i en af vores fire samarbejdskommuner; Syddjurs, Favrskov, Odder og Aarhus

I Demensfællesskabet Østjylland er der altid plads til nye frivillige, der har lyst til at gøre en forskel for mennesker med demens og deres pårørende. De frivillige kræfter er ofte dem, der sikrer, at vores aktiviteter kan gennemføres. Som frivillig kan du dele gode oplevelser med mennesker, der har demens tæt inde på livet.

Jeg hedder Maria og jeg er frivilligkoordinator. Min fornemmeste opgave er at koordinere den frivillige indsats, så vi sammen kan gøre en forskel for mennesker med demens og deres pårørende. Jeg brænder for at skabe trygge rammer for det frivillige arbejde, hvor gode relationer og medinddragelse er vigtige nøgleord.

Vil du gerne høre mere? Så klik her...

Hvordan kan du hjælpe som frivillig?

Vi har mange faste aktiviteter året rundt, som helt eller delvis varetages af frivillige. Som frivillig er du en del af et stærkt fællesskab og du bidrager med en værdi til vores deltagere, som ikke kan købes for penge. Du medvirker til, at mennesker med demens inde på livet stadig kan deltage i det gode hverdagsliv med hyggelige, kulturelle og spændende oplevelser. 

Du er med til at sikre, at vores aktiviteter kan afholdes og skabe glæde for vores deltagere. Som frivillig tager du del i vores aktiviteter, hvor din rolle primært handler om at hygge om vores deltagere og skabe rammer for gode oplevelser og fællesskab. Så vil der også være praktiske opgaver – de afhænger af aktiviteten. Du er altid på vagt med en frivillig-kollega. Sammen har I ansvaret for selve aktiviteten med støtte og hjælp fra medarbejderne i Demensfællesskabet Østjylland. Vi sørger for, at du sættes godt ind i aktiviteterne og vi bestræber os på, at frivillige skal varetage så få administrative opgaver som muligt. Du kan fx få til opgave at tage i mod betaling, registrere deltagere eller købe lidt ind forud for en aktivitet. Nedenfor kan du se et udsnit af vores aktiviteter. 

Aktiviteter i Syddjurs, Aarhus, Odder og Favrskov

Aarhus
 • Biograf og frokost
 • Fællesspisning
 • ARoS
 • Og meget andet
Favrskov
 • Fællesspisning
 • Fisketure
 • Bowling
 • Biograf
Syddjurs
 • Fællesspisning
 • Vandreture
 • Musikoplevelser
Odder
 • Forskellige månedlige aktiviteter
 • Besøgsven
 • Fællesspisning
 • Følgeskab til aktiviteter, læge osv.

Vi ser gerne, at du kan afsætte et par timer 1-2 gange om måneden. Der er mulighed for at være fast frivillig på en særlig aktivitet eller du kan deltage i forskellige aktiviteter. Vi har et system, hvor alle aktiviteter er oprettet, så du som frivillig nemt kan se, hvor der mangler hjælp. 

Hvem er vores målgruppe?

Vores deltagere er mennesker med demens og deres familie, venner og netværk. Fælles for dem er, at personen med demens er i de tidlige stadier af sygdommen og bor i eget hjem. Det er forskelligt, om personen med demens deltager alene eller sammen med en pårørende; fx ægtefælle, barn eller ven i vores aktiviteter.

Hvad siger vores frivillige?

Poul Erik og Sonja fortæller:

“Glæde! Det får man i aktiviteterne. Og meningsfulde relationer, hvor man får indsigt og udsyn. Det varmer, at man kan både kan hjælpe og selv være en del af en hyggelig aktivitet.”

Lene siger:

“Det giver rigtig meget mening for mig at være frivillig – jeg får SÅ meget tilbage fra deltagerne. Jeg går lidt til hånde, hvor jeg synes, det giver mening, og hvor jeg føler, at det er en hjælp”.

Demensfællesskabet Østjylland og Alzheimerforeningen Østjyllands skønne frivillige sammen til Frivilligdagen den 9. maj 2019.