Rådgivning

En demenssygdom er mere end en diagnose. Sygdommen sætter både personen med demens, pårørende og venner i nye og uvante situationer. Der kan være behov for nye måder at lære og være sammen på. Derfor tilbyder Demensfællesskabet Østjylland uformel rådgivning, foredrag, støtte og netværk. I vores aktivitetskalender kan du få et overblik over kommende rådgivningsarrangementer, og nedenunder ser du de forskellige rådgivningstilbud.

Åben anonym rådgivning

Rådgivning kan indeholde præcis dét du har brug for. Måske vil du bare gerne vide mere om demens, måske har du brug for hjælp til at skabe overblik over din situation og muligheder, måske har du brug for at dele dine bekymringer.

DemensHjørnet i Aarhus Kommune tilbyder åben anonym rådgivning alle hverdage kl. 09:00-16:00. Her kan du blot kan kigge forbi, men det er også muligt at bestille tid på forhånd. Alternativt kan du kontakte demensteamet i din egen kommune.

Læs mere om DemensHjørnet her.

Netværksgrupper

”Vi har ikke prøvet det her før… Normalt ville jeg have drøftet de her ting med min ægtefælle – men det kan jeg ikke mere. Derfor er det en uvurderlig hjælp at snakke med andre, der står i samme situation, og som forstår dig”, Ægtefælle til en demensramt.

Når man får en demenssygdom ind på livet, opstår ofte uforudsete udfordringer og svære spørgsmål. I en netværksgruppe kan du møde andre i samme situation som dig selv. I uformelle rammer kan I udveksle erfaringer og dermed støtte hinanden. I Demensfællesskabet Østjylland ønsker vi at etablere netværksgrupper. Har du lyst til at høre mere om netværksgrupper eller være med til at starte en gruppe, så kontakt Janni Lund Hansen på janni@alzheimer.dk eller 40 20 87 22.

Telefonisk rådgivning

Du kan ringe til Alzheimerforeningens telefonrådgivning ‘Demenslinien’ på tlf. 58 50 58 50 alle hverdage – de tager telefonen  mandag og torsdag kl. 09.00-19.00 og øvrige hverdage kl. 09.00-15.00. Ved telefonen sidder kompetente fagpersoner med stor erfaring inden for demensområdet. Du kan være anonym, hvis du ønsker det, og rådgiveren har tavshedspligt.

Demenslinjen hjælper med spørgsmål om alt inden for demens: Demenssygdomme, undersøgelse, behandling, personlige spørgsmål samt sociale og juridiske forhold.

Hver tirsdag har du mulighed for at tale med en socialrådgiver, som har særlig stor viden inden for det sociale og juridiske felt såsom fremtidsfuldmagter, plejetestamenter og værgemål. Læs mere her.